Nyáron kifejezetten több figyelmet fordítunk lábunk ápolt megjelenésére, mint az év többi részében. A kirepedezett sarok és a száraz lábfej nem mutat jól a legszebb szandálban sem, a nagy melegben kipirosodó és kidudorodó visszerekről már nem is beszélve.
Szerencsére több megoldás is létezik már az említett problémákra, kis körültekintéssel pedig meg is előzhetjük őket.

 

Arckrémet, kézkrémet és testápolót többnyire rendszeresen használunk, a lábápolásról és a láb bőrének hidratálásáról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ennek oka többek között az, hogy a lábunk az év nagy részében nincs szem előtt. Nyáron viszont változik a helyzet, az addig eltakart, gyakran ápolatlan bőrfelület közvetlen hatásoknak van kitéve.

 

Egy strandon eltöltött hétvége kifejezetten jó hatással lehet a közérzetünkre. A pihenés csillapítja a stresszt, a napfény pozitív hatásai pedig egészségügyi szempontból is megmutatkoznak, feltéve, ha nem tartózkodunk hosszan a tűző napon, és a megfelelő faktorszámú bőrvédelemre is gondolunk.

Lábunk bőrén azonban a homok és a víz szárító hatása is irritációt okozhat. A sarok kirepedezhet vagy megsérülhet, lábszárunkon a bőr kiszáradhat, esetleg viszkethet is.

 

A repedezett sarok a múlté!

 

A legtöbb ehhez hasonló – tehát nem betegségre visszavezethető – bőrszárazság könnyen enyhíthető. A bőrkeményedések és a bőr kiszáradásának megelőzésére az egyik legnépszerűbb természetes megoldás a shea vaj, ami kifejezetten ajánlott a száraz és érzékeny bőr ápolására is.

Megfelelő és rendszeres hidratálással a puha láb és a selymes bőr mindenki számára elérhető. A MEDIFLEUR sarok- és lábápoló krém shea vajjal és E-vitaminnal táplálja és puhítja a bőrt. Mindennapi használatával búcsút inthetünk a kellemetlen, repedezett saroknak és az érdes tapintású bőrnek.

Könnyű segítség a nehéz lábnak

A vénás keringés elégtelensége kezdetben „nehéz láb” érzést, majd visszérbetegséget okoz. A nyári meleg nem kedvez ennek az állapotnak, mert a vénák ilyenkor még jobban kitágulnak, így romlik a véráramlás. A már kialakult visszérrel tanácsos orvoshoz fordulni, de kezdődő lábproblémák esetén, vagy az orvosi kezelés ideje alatt is sokat tehetünk állapotunk javításáért. A nem túl megterhelő mozgás, a helyes táplálkozás és a tüneti kezelésre alkalmas krémek sokat segíthetnek mind a jó közérzet, mind az egészség megtartásában.

Ha tehetjük minél kevesebbet üljünk vagy álljunk egyhelyben. A séta és főképp az úszás enyhíti a nehéz érzést a lábban. Mozgás hatására az izomműködés serkenti az érintett terület vérkeringését és elősegíti a szövetek között pangó folyadék távozását.

A mozgás mellett szerencsére számos természetes hatóanyagú krém vagy gél közül választhatunk, hogy javítsunk lábaink komfortérzetén. A MEDIFLEUR vadgesztenye gél vadgesztenye kivonattal segít megőrizni a vénák rugalmasságát és megelőzni az ödéma kialakulását. Gyógynövényegyüttese javítja a vérkeringést és friss érzést biztosít a lábnak.