Hajszálainknak megvan a maguk életciklusa, aminek a végén egyszerűen kihullanak, átadják a helyet a frissen nőtt, egészséges új hajnak. A hajhullás tehát egy teljesen normális folyamat. Egy bizonyos szinten túl azonban jogosan okozhat aggodalmat, hiszen a fokozott hajvesztés különböző, komolyabb problémákra hívhatja fel a figyelmet.

Mi okozhatja a hajhullást?

Előfordulhat, hogy egy-egy alkalommal, például hajmosás után, ijesztőnek tűnik a kihullott haj mennyisége, pedig csak arról van szó, hogy az amúgy már korábban levált hajszálak gyűlnek össze az öblítés során. Amennyiben mégis kóros a hajhullás, annak több oka is lehet. Fontos tudni, hogy kóros hajhullásról akkor beszélünk, ha a hajvesztés tartósan napi 100 hajszál fölé emelkedik.

Nők esetében gyakran a hormonháztartás felborulása okozza a problémát, míg férfiakat és nőket egyaránt érintő ok a stresszes életmód, a kevés alvás, a helytelen táplálkozás és a túl kevés vitamin bevitele.  A kor előrehaladtával, esetleg betegség következtében a hajhagymák megújulása lelassul.

Mit tehetünk ellene?

Rendkívül fontos – akár megelőzés céljából is –, hogy mindig hajtípusunknak megfelelő készítményeket használjunk. Figyeljünk oda az összetevőkre és törekedjünk a természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények használatára!

 

A MEDIFLEUR kifejezetten a hajhullásra hajlamos fejbőr igényeire szabva fejlesztette ki termékeit azzal a céllal, hogy a kóros hajhullás ne csak megállítható, de visszafordítható legyen. Ráadásul természetes hatóanyagok segítségével!

A MEDIFLEUR fejbőr ápoló pakolás hajhullásra őssejtaktivátorral és a MEDIFLEUR sampon hajhullásra őssejtaktivátorral termékek független laboratóriumi vizsgálatok alapján már két hónap használat után, akár 33%-kal növelhetik a haj sűrűségét! *

Ne csak a hajat, a fejbőrt is ápoljuk!

A fejbőr hámrétegében lévő őssejtek gondoskodnak a fejbőr és a hajhagymák folyamatos megújulásáról. A zöldborsóból kivont peptid aktivizálja a hajhagymák működéséért felelős őssejteket, hozzájárulva ezzel a hajszálak növekedéséhez. A zöldborsó peptid mindemellett csökkenti a dihidrotesztoszteron hormon hatását is, ami a haj életciklusának felgyorsulásáért felelős.

A termékek szójabab- és búzacsíra kivonat tartalma fokozza a sejtek energiaellátását, a magas keratin tartalmú szentjánoskenyérfa mag kivonat pedig védi a hajszálak szerkezetét.

A legjobb hatás érdekében így használd a készítményeket

Masszírozd a pakolást a fejbőrbe (nem a hajra) és hagyd 20 percig hatni. Öblítsd le, majd mosd meg a hajad a samponnal. A fejbőr ápoló pakolás és a sampon egyidejű használata hetente két-három alkalommal javasolt. Fontos, hogy legalább két hónapig, rendszeresen használd a készítményeket, mert a hatóanyagoknak így lesz idejük kifejteni a hatásukat!

A MEDIFLEUR termékcsomagot hajhullásra keresd a webshopban!

*Független laboratóriumi vizsgálat

*J.S. HAMILTON International Sp.z o.o. – REPORT OF INSTRUMENTAL TEST – PARTIAL RESULTS (No. 410175), Authorized by Katarzyna Cięszczyk, Cosmetic Research Specialist, Poland, 2017.

Alanyok száma: 10 fő (műszeres vizsgálat).
Résztvevők neme: nők és férfiak egyaránt.
A résztvevők a hajhullásból származó hajsűrűség csökkenés terén érintettek.
A résztvevők hajhullásának okai: alkalmi, örökletes, hormonális változás, stressz, gyógyszer használat, helytelen hajápolás

A vizsgálat eredményeként, a két termék rendszeres, együttes használatát követően (2 hónapon át, hetente kétszer) a résztvevőknél 4% és 33% közötti (átlagosan 15%) hajsűrűség növekedést mértek (cm2-ként).
Eredmény: A MEDIFLEUR sampon hajhullásra és a MEDIFLEUR fejbőr ápoló pakolás hajhullásra termék növeli a haj sűrűségét.