A hideg beköszöntével gyakran kerülünk szembe egyik mumusunkkal, a téli bőrszárazsággal. A téli hónapokban nemcsak a kinti hideg, zord időjárás okozta bőrszárazságra, hanem a fűtött levegő szárító hatására is fel kell készülnünk.

 A bőr aktuális állapotát rengeteg tényező befolyásolhatja. A nem megfelelő tisztálkodószerek használata, az étrend, a hideg és száraz levegő, de még az alacsony páratartalmú, fűtött helyiségek is kedvezőtlenül hathatnak bőrünkre. A téli bőrszárazság természetes jelenség, hisz a fűtés, valamint a kinti hideg is tartósan csökkentheti a páratartalmat. Az izzadás mértéke, a bőr faggyútermelő képessége lecsökken, kevesebbet iszunk, nehezebb ételeket fogyasztunk, így fokozottan oda kell figyelnünk bőrünk ápolására.

Már egy kis odafigyelés is segíthet!

A rendszeres folyadékbevitelre vonatkozó szabály (napi 2-3 liter) nem csak nyáron érvényes. Mivel télen jóval kisebb igényünk van a vízfogyasztásra, gyümölcs- és zöldséglevekkel, vagy akár egy kiadós levessel is pótolhatjuk a szükséges folyadékot.
Télen szívesen töltünk több időt a forró zuhany alatt. Azonban nem árt tudni, hogy a forró víz rövid idő alatt elbontja a bőr lipidrétegét, amit, ha nem pótlunk, a bőr szárazságához vezethet. A bőr hidratálása fürdés alatt és után a leghatékonyabb. A nedves bőrre felvitt krémtusfürdők és fürdés után a testápolók sokkal több folyadékot juttatnak bőrünkbe, ami érezhetően puhább és rugalmasabb lesz.
Ha zuhanyzás helyett a fürdést részesítjük előnyben, és szívesen relaxálunk egy kád forró vízben, házi bőrápoló praktikákat is kipróbálhatunk. A fürdővízbe csepegtetett olívaolaj vagy szőlőmagolaj, esetleg a vízhez öntött néhány bögre zsírosabb tej érezhetően puhábbá varázsolja bőrünket.

Nem szabad elfelejteni, hogy a bőrszárazság valamilyen komolyabb betegség tünete is lehet.
A cukorbetegségre visszavezethető bőrszárazság, vagy a pikkelysömörre jellemző gyulladt, viszkető bőrfelületek mind speciális ápolást igényelnek.
Hirtelen jelentkező vagy feltűnő elváltozások esetén pedig egyből forduljunk orvoshoz!

Mit tehetünk még?

Ha a bőrszárazság nem múlik, megfelelő készítményekkel is segíthetünk a bajon. Az elérhető kozmetikumok száma rendkívüli méretre nőtt az elmúlt évtizedekben. Gyakorta az sem tudjuk kiválasztani, milyen illatú, színű, állagú kozmetikumot válasszunk, arról már nem is beszélve, hogy a bőrtípusunknak megfelelőt sem egyszerű megtalálni. Ha bőrünknek jót akarunk, igyekezzünk allergén- és adalékanyagmentes kozmetikumokat használni. Kerüljük a kőolajszármazékokat és a kifejezetten szárító hatású szappanokat.

 

A különböző bőrproblémák speciális ápolást igényelnek!

 

 

 

MEDIFLEUR cukorbetegek részére kifejlesztett termékek
gyógynövény kivonatokkal javítják a végtagok vérellátását,
nyugtatják és regenerálják a száraz, érzékeny bőrt.

 

 

 

 

 

 

MEDIFLEUR intenzív bőrápoló termékek
a pikkelysömörös bőr igényeit szem előtt tartva
növényi kivonatok és olajok segítségével
pótolják a hiányzó zsiradékokat,
nyugtatják és hidratálják a gyulladt bőrt.

 

 

 

 

 

 

MEDIFLEUR depigmentáló, ránctalanító kézkrém
szezámmag olaj és shea vaj segítségével pótolja
a bőr lipid tartalmát, csökkenti a ráncokat
és puhítja a száraz bőrt.