Habár társadalmunk közel hat százaléka érintett közvetlenül a cukorbetegségben, csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy cukorbetegként mekkora jelentőséggel bír a bőr és főként a lábak megfelelő ápolása. Kellő körültekintés hiányában a végtagok idegpályái is károsodhatnak (neuropátia léphet fel), aminek következménye bőrelváltozás, fekély, súlyos esetben végtag-amputáció is lehet.

Rendkívül fontos a prevenció, azaz a megelőzés, illetve az érintettek megfelelő tájékoztatása a betegséggel kapcsolatos vizsgálatok szükségességéről, a megelőzés lehetőségeiről. Néhány alapvető szempont szem előtt- és betartásával még neuropátiás láb esetén is jóval 50% feletti az esélye arra, hogy se a lábujjakat, se pedig a lábat ne kelljen amputálni.

Miért veszélyes a cukorbetegség a végtagokra nézve?

A magas vércukorszint miatt a bőr nedvességtartalma csökken, így a megfelelő kezelés hiányában a végtagok, de főként a láb bőrszárazsága fokozódik, megkezdődik az idegek sorvadása. A perifériás erek érzőképessége csökken, ezáltal fokozatos érzéketlenség alakul ki a fájdalommal szemben. Mivel a sérülés fel sem tűnik, nagyon fontos a test rendszeres átvizsgálása, mert már egy kisebb vágás vagy felrepedt seb is komoly következménnyel járhat! Az elfertőződött sebek gyorsan fekélyessé válnak, amelynek amputáció lehet a következménye.

INNOVATÍV KOZMETIKUM A DIABÉTESZES LÁB ÁPOLÁSÁHOZ

A cukorbetegek részére fejlesztett MEDIFLEUR lábkrém speciális hatóanyagait és gyógynövény-kivonatait úgy válogattuk össze, hogy együttes hatásuk hozzájáruljon a bőr természetes regenerálódásához. A lábkrém a lábfejen és a talpon jelentkező bőrkeményedések, repedések, fagyási és kisebb sérülések kezelésére ajánlott.
Klinikai tesztek igazolják*, hogy a lábkrém minden esetben mérhetően csökkenti a neuropátiás tüneteket, amelyek fő megjelenési formája a talpi bőrkeményedés, a súlyosabb következmény pedig fekély, végtagamputáció lehet.

A MEDIFLEUR lábkrém már 20 éve nyújt szakszerű segítséget a cukorbetegek mindennapos láb- és bőrápolásában. A lábkrém speciális, saját fejlesztésű Calendula mixtura gyógynövény együttese nyugtató, gyulladáscsökkentő és hámregeneráló hatású. A bőr további védelméhez a sebgyógyító fekete nadálytő gyökér kivonat, a hidratáló shea vaj és a bőr vízvesztését csökkentő édesmandula olaj kivonat járul hozzá.
Hatóanyag összetételének köszönhetően a lábkrém kiválóan alkalmas a cukorbeteg bőrszárazság mindennapi szakszerű ápolására.

A lábkrém használatánál mi sem egyszerűbb!

A fürdés után a szárazra törölt lábat vékonyan kend be a krémmel, majd enyhén masszírozd be a bőrbe. A gondoskodás tovább fokozható, ha a lábkrém használatát kiegészíted a MEDIFLEUR cukorbetegek számára fejlesztett testápoló krémmel, amit kifejezetten a cukorbetegek bőrének speciális igényeit szem előtt tartva, a teljes bőrfelület mindennapi ápolására fejlesztettünk ki.

Cukorbeteg bőrszárazság esetén ne kísérletezzünk hagyományos kozmetikumokkal! Használjunk speciális, kifejezetten erre a problémára kifejlesztett készítményeket.

 

Klinikai vizsgálat
*Dr. med habil Kempler Péter egyetemi docens, MTA doktora, Neuropathia Laboratórim vezetője:
A SUNFLEUR lábkrém alkalmazása a diabeteses láb bőrtüneteink fennállása esetén, klinikai tanulmány, Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, I. számú Belgyógyászati Klinika, Budapest