A bőrbetegségek különböző formája nemtől és kortól függetlenül bármikor jelentkezhetnek. Vannak gyors lefolyású, könnyen kezelhető betegségek, de vannak súlyosabb, speciális kezelést és szakorvosi ellátást igénylő esetek is. Legtöbbször a nemtörődömség vagy a felismerés hiánya miatt alakulnak a súlyosabb következmények, így rendkívül fontos, hogy mindig tisztában legyünk bőrünk aktuális állapotával.

Számos olyan bőrbetegség van, amelyek más betegségek vagy a háttérben meghúzódó stressz tüneteiként jelentkeznek. Ilyen lehet a cukorbetegség során kialakuló bőrszárazság, a pikkelysömör, a szeborrea, illetve a visszerek. A megjelenő problémákat sokszor csak tünetmentesíteni próbáljuk ahelyett, hogy megvizsgálnánk az igazi okot.

A cukorbeteg bőrszárazság a cukorbetegség egyik alapvető tünete. Az egész testen jelentkezhet, mivel magas vércukorszint esetén a bőr veszít nedvességéből. A bőr szárazzá válik, húzódik, kirepedezik. A száraz bőr táptalaja a baktériumoknak, könnyebben sérül, így fokozott figyelmet kell fordítani a bőr állapotára.

Ha az egész testre kiterjedő bőrszárazságot tapasztalunk, vagy szokatlan bőrelváltozások jelennek meg, feltétlen kérjük ki szakorvos véleményét! A cukorbetegek bőre szakszerű ápolást igényel, amire már többféle, speciálisan erre a célra fejlesztett kozmetikum is kapható.

A MEDIFLEUR cukorbetegek részére fejlesztett kozmetikumai gyógynövény kivonatokkal javítják a végtagok vérellátását, nyugtatják és regenerálják a száraz, gyulladt bőrt. Kifejezetten a cukorbetegek bőrének speciális igényeit szem előtt tartva, annak mindennapi ápolására lettek kifejlesztve.

BŐVEBBEN

Ha vöröses, hámló, a bőrfelszíntől elemelkedő göbcsét, pikkelyesen hámló bőrterületet észlelünk bőrünkön, úgy erős pikkelysömörgyanú áll fenn. Pszoriázis esetén a bőr sejtjei a gyorsabb osztódás révén hamarabb jutnak el a mélyebb rétegekből a legfelsőbb rétegekig, ahol pikkelyszerű képződmények alakulnak ki.
A pikkelysömör hátterében legtöbbször genetikai hajlam áll, de kialakulhat belső egészségügyi gondok (pl. májbetegség), vagy bizonyos (béta-blokkoló és lítium tartalmú) gyógyszerek mellékhatásaként is.
Habár a pikkelysömör az alapvető egészséget nem befolyásolja, a látható testrészeken kiterjedő vörös foltok látványa társadalmi szinten az elfogadás hiányába ütközik, a társadalmi kirekesztéstől való félelem pedig az önbecsülést is csorbítja.
Mivel a pikkelysömör ápolandó betegség, gyanú esetén fontos a bőrgyógyászati diagnózis és a bőrállapotnak megfelelő, speciális kozmetikumok rendszeres használata.

A MEDIFLEUR intenzív bőrápoló termékek a pikkelysömörös bőr igényeit szem előtt tartva növényi kivonatok és olajok segítségével pótolják a hiányzó zsiradékokat, nyugtatják és hidratálják a száraz bőrt. Kifejezetten a pikkelysömörös (pszoriázisos) bőr speciális igényeit szem előtt tartva, annak szakszerű, mindennapi ápolására lettek kifejlesztve.

BŐVEBBEN

A jellemzően lábakon jelentkező, bőr alatt dagadó visszeres elváltozások rendszerint tipikus, könnyedén azonosítható tünetekkel járnak. Az elváltozások oka gyakran a testalkatra és az életmódra vezethető vissza – az állómunkát végzők rendszeresen szenvednek tőle.
A visszerek a szén-dioxiddal és méreganyagokkal terhelt vért nem tudják kellő hatékonysággal a szív felé szállítani. A vénák megvastagodnak, csomókba tömörülnek és bőr szintje fölé emelkednek.
Habár a tünetek mértéke egyénenként változó, a megelőzés és kezelés hiánya súlyos következményekkel járhat, éppen ezért a visszeres lábat feltétlen vizsgáltassuk meg szakemberrel. A hirtelen vagy folyamatosan terjedő, rendszeres fájdalommal járó elváltozásokkal pedig azonnal forduljunk orvoshoz!
A visszérpanaszok enyhítésére számos krém és kenőcs kapható, de mindenképp érdemes természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményt választani.

A MEDIFLEUR vadgesztenye gél kiválóan alkalmas a visszeres, megerőltetett, duzzadt láb mindennapi ápolására. A speciális aranyvessző, citrom és szúrós csodabogyó összetételű kivonat csökkenti a nehéz, fáradt láb érzetét és erősíti a hajszálereket.

BŐVEBBEN