Évszaktól függetlenül, a bőr megfelelő ápolására mindig kiemelt figyelmet kell fordítani, főként akkor, ha egyéb betegség is kihatással van bőrünk állapotára. Cukorbetegséggel élők számára különösen fontos a bőr hidratálása és a tartósan jelentkező bőrszárazság szakszerű ápolása.

A száraz hideg, a napsütés hiánya, a fűtött beltéri levegő fokozottan szárítja a bőrt, akár már ősztől egészen tavaszig. A bőr viszonylag rövid idő alatt kiszárad, ami leghamarabb a karokon és lábakon érezteti hatását. A száraz bőr érzékennyé válhat, a víztartalom csökkenése miatt a bőrfelület feszülni és viszketni kezd, amire a legtöbb ember vakarózással válaszol. A vakarástól a bőrön sérülések keletkeznek, ami a bőr állapotától függően akár fertőzések kialakulását is eredményezheti.
Mivel bőrünk állapota nem a naptárhoz, hanem a külső környezeti hatásokhoz igazodik, egész évben gondot kell fordítani a megfelelő bőrápolásra.

Zuhanyzás után a legrosszabb?

A forró vízben való hosszas bőráztatás nem tesz jót a bőrnek, hiszen szárító hatása révén megrongálja a bőr természetes védőrétegeként szolgáló hidro-lipid réteget. A mindennapok során válasszuk a gyors zuhanyzást, és forró víz helyett (bármennyire is jól esik) használjunk inkább meleg vizet. A törölközést is végezzük kíméletesen. Erőteljes dörzsölés helyett itassuk fel a vizet a bőrünkről, mert a törölközővel is okozhatunk mikrosérüléseket, ami utat nyithat a fertőzéseknek. Fürdés után legfontosabb a bőr megfelelő hidratálása és a bőr teljes védelmi képességének megőrzése.

Cukorbetegséggel élők számára a bőrszárazság megfelelő ápolása létfontosságú kérdés lehet. Minden érintett számára rendkívül fontos, hogy megfelelően tájékozódjon a diabétesz bőrt és végtagokat érintő szövődményeiről.

Ápoljuk bőrünket már a zuhany alatt!

Hogy a zuhanyzásra ne veszélyforrásként tekintsünk, válasszunk olyan tusfürdőt, ami már tisztálkodás közben ápolja és regenerálja a száraz bőrt. A MEDIFLEUR kímélő krémtusfürdő a száraz, viszkető, érzékeny bőr kímélő tisztítására lett kifejlesztve. Speciális hatóanyagai révén kiválóan alkalmas a cukorbetegek bőrének mindennapos tisztítására és ápolására.

A krémtusfürdő ereje a természetes hatóanyagokban rejlik

A MEDIFLEUR saját fejlesztésű és előállítású Zsálya mixtúrája 5 gyógynövény erejét hordozza magában, amely fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatást biztosít.
A tusfürdő avokádó olajjal és antioxidáns hatású E-vitaminnal már a zuhanyzás közben segíti a bőr barrier funkciójának és vízmegtartó képességének megőrzését.
Aloe vera kivonata regenerálja és hidratálja, míg édesmandula olaj tartalma selymessé és puhává varázsolja a száraz bőrt.

Mit nyújt a MEDIFLEUR kímélő krémtusfürdő?
Kíméletes tisztítást és hidratáló bőrápolást az érzékeny bőrnek!