Bőrünk szárazsága a klimatizált vagy túlfűtött helyiségekben, erős napsugárzás következtében vagy épp az elégtelen folyadékbevitel miatt is fokozódhat.
Ha nem figyelünk oda a kellő hidratálásra, az az elhalt hámréteg megvastagodásával járhat, ami nehezebbé és kellemetlenebbé teszi a szőrtelenítést is.

Folyadékbevitel a szép bőrért!
Nemcsak nyáron, az év többi időszakában is érdemes odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe. A friss víz nemcsak az emésztésben és az agyműködés serkentésében játszik szerepet, hanem gátolja a ráncok kialakulását, ezzel késlelteti az öregedést is. Egy átlagos felnőtt ajánlott napi folyadékbevitele (testtömegtől és kortól függően) 2-3 liter tiszta víz. Ha megfelelően hidratáljuk magunkat, az nemcsak a közérzetünkön, a bőrünkön is meg fog látszani.

Szőrtelenítéskor sem árt a hidratált bőr

Az őszi meleg hétköznapokban még javában tart az intenzív „szőrtelenítő szezon”, a megvastagodott, száraz hámréteg azonban megnehezíti a szőrszálak megfelelő mélységből történő eltávolítását. Gyantázás során a bőr nagyobb károsodást is szenvedhet, hiszen a nagy erejű szőrszál eltávolítás fokozott irritációval jár. Az eredmény ráadásul esztétikai szempontból is hagyhat maga után kívánnivalót, ha a bőrön piros pöttyök jelennek meg, vagy a szőrtüszők begyulladnak.
A különböző szőrtelenítő módszerek közül a legegyszerűbb és leggyorsabb a borotválás, ami azonban némi kockázattal is jár, hiszen könnyen felsérthetjük vele a bőrfelszínt. A száraz bőr pedig tovább fokozza a hámsérülés vagy a szőrtüszőgyulladás valószínűségét. Éppen ezért különösen fontos, hogy bőrünket szőrtelenítés előtt és után is megfelelően hidratáljuk.

Borotválás utáni bőrkezelés

Még kellően hidratált bőr esetében is fontos, hogy szőrtelenítés után használjunk valamilyen bőrregeneráló készítményt. Megfelelő bőrápolással az irritáció csökkentése mellett a következő szőrtelenítést is kellemesebbé tehetjük.

A MEDIFLEUR szőrtelenítés utáni krémgél bőrnyugtató hatású, lassítja a szőrnövekedést és elősegíti a hámsérülések regenerálódását. Nők és férfiak számára is ajánlott, mert minimálisra csökkenti a borotválkozás vagy epillálás negatív következményeit.
Szőrtelenítés után használva a gél hűsítő hatása azonnal érvényesül. A bisabolol és az Aloe vera hatóanyagai regenerálják a hámréteg mikrosérüléseit, a szőrnövekedést lassító összetevő pedig lehetővé teszi, hogy ritkábban kelljen szőrteleníteni.

A gyulladáscsökkentő hatóanyagokban gazdag MEDIFLEUR krém hámsérült bőrre megszünteti a napégés és a kisebb sérülések okozta irritációt, vagy a szőrtelenítés által okozott pirosodást.

A két termék együtt kedvezőbb áron kapható.
Vásárold meg a termékcsomagot kényelmesen a webshopból!