A hűvösebb időjárás, a gyorsan változó hőmérséklet és a vitaminok hiánya mindenki bőrét megviselheti. Különösen akkor okoznak azonban problémát, amikor a test keringése nem tökéletes. A diabéteszesek számára a száraz bőr nem egyszerű kozmetikai kérdés, hanem speciális kezelést igénylő állapot. Szerencsére apró változtatásokkal hatékonyan enyhíthető a kellemetlenség.

Otthoni tippek a bőrszárazság megelőzésére, enyhítésére

Érdemes figyelni a páratartalomra, mert amennyiben az 50% alá csökken, célszerű beszerezni egy párásítókészüléket. A hideg időben szervezetünk elsősorban a belső szervek vérellátására koncentrál, így a bőr normál anyagcsere esetén is hiányt szenvedhet tápanyagokban. Fontos a rendszeres folyadékbevitel, illetve ezzel egy időben az ásványi anyagok és vitaminok pótlása.

Sokat segíthet, ha a kádban való fürdőzés helyett inkább a gyors zuhanyt részesítjük előnyben. A kádban fürdés kiszáríthatja a bőrt, főleg, ha nem megfelelő habfürdőt vagy szappant használunk. Az is sokat segít, ha a törölköző mindig tiszta, és kizárólag bőrkímélő anyagokkal mossuk és öblítjük: például olyan öblítőszerrel, amelyet a csecsemők ruháihoz is ajánlanak. Ha még így is irritálja a száraz bőrt a törölköző, akkor érdemes langyos hajszárítóval szárítani a bőrt, különös tekintettel a hajlatokra.

 

Miért nagyon fontos a megelőzés diabétesz esetén?

Cukorbetegséggel élők számára megfelelő (és megelőző) kezelés hiányában a végtagok, de főként a láb bőrszárazsága fokozódik, megkezdődik az idegek sorvadása, a perifériás erek érzőképessége csökken, ezáltal fokozatos érzéketlenség alakul ki a fájdalommal szemben.

A kialakult szárazság bőrvastagodással és felrepedezéssel is járhat, ezért naponta szükséges átvizsgálni az érintett bőrfelületet. Már egy kisebb vágás vagy felrepedt seb is komoly következménnyel járhat. Az elfertőződött sebek gyorsan fekélyessé válnak, amelynek amputáció lehet a következménye.

Cukorbeteg bőrszárazság esetén soha ne kísérletezzünk hagyományos kozmetikumokkal!
Használjunk speciális, kifejezetten erre a problémára kifejlesztett készítményeket.

A MEDIFLEUR cukorbetegek részére fejlesztett termékcsalád kifejezetten a diabéteszes bőr igényeit szem előtt tartva, a teljes bőrfelület mindennapi tisztítására és ápolására lett kifejlesztve. A termékek gyógynövény kivonatokkal javítják a végtagok vérellátását, nyugtatják és regenerálják a gyulladt bőrt. A termékcsaládban megtalálható a sampon, tusfürdő, testápoló, valamint egy speciális lábkrém is.

A termékcsalád összes tagja olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, amelyek kifejezetten erre a problémára nyújtanak segítséget. Enyhítik az égő, viszkető érzést, és segítenek a nehezen gyógyuló sebek regenerálódásában is.

Tudj meg többet a MEDIFLEUR cukorbetegek részére fejlesztett termékeiről:

https://www.medifleur.hu/cukorbeteg-borszarazsag.html